HANDGEBREIDE MODE, MET HART EN ZIEL

NORTH STAR SQUARE

Deze foto kreeg ik in mijn mailbox. Het is een van de gebreide vierkanten die gepubliceerd zijn in het boek “60 Quick Knit Blanket Squares”. 
Cascade Yarns ® 220 Superwash Merino and @sixthandspringbooks

Dit vierkant heb ik ontworpen voor een Cascade Knitterati van een aantal jaren geleden. Het was een succes, dat verraste me, maar ik ben er tegelijkertijd ook trots op. Het zorgde voor nog veel meer in het rond gebreide vierkanten.
Qred-knitting

Mijn interesse voor breien vanuit het midden komt door een gebreid kleedje van mijn oma. Na haar overlijden kreeg ik een doos met kleine, meest witte gehaakte kleedjes die vroeger vaak onder een vaas of beeldje op een dressoir werden gelegd. Dit gebreide kleedje zat ertussen. Ik heb deze 
nagebreid, en daardoor ontstond het idee van dit vierkant met ster. 
Qred-knitting

Een voordeel van breien vanuit het midden is dat je kunt stoppen als je de grootte van je vierkant bereikt hebt. Het is dus makkelijker om een vierkant van 20 x 20 te breien. 

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar vierkanten te breien, het kleedje van mijn oma inspireerde ook voor deze sjaal “Angelika”. Deze sjaal stond in het Malabrigo Book 5 in Soho en is gebreid met het prachtige garen Rios. Dit garen maakt breien een feestje.

Angelika by Jacqueline van Dillen 


Omdat vierkanten breien vanuit het midden  zo leuk is heb ik nog meer ontwerpen gemaakt. Je kunt deze vinden op 
Ravelry 

Binnenkort laat ik verschillende opzetmogelijkheden zien, en een mooie deken met deze vierkanten. Wordt vervolgd. 

Designed by 
Jacqueline van Dillen

Copyright

The images on this site are not copyright free. Contact me if you want to use them.
© Copyright Qred-Knitting 2019

Contactgegevens

Wettelijke bepalingen