HANDGEBREIDE MODE, MET HART EN ZIEL

JE KUNT ER NIET GENOEG VAN HEBBEN!

Driehoek sjaal in schuine vorm

SJAALS, OMSLAGDOEKEN, SHAWLS, OF HOE JE ZE OOK WILT NOEMEN.... JE KUNT ER NIET GENOEG VAN HEBBEN. HEERLIJK OM JE IN TE HULLEN ALS HET LENTEZONNETJE WEER ACHTER DE WOLKEN VERDWIJNT EN EEN FIJN BREIWERK OM AFLEIDING TE ZOEKEN VAN ALLES OM JE HEEN.

Ontwerp: Jacqueline van Dillen 

Jacqueline van Dillen
Ze draagt de geschiedenis van de Nederlandse brei- en haakwereld met zich mee. Toch vind je het werk van Jacqueline van Dillen vooral in buitenlandse bladen. Haar patronen kenmerken zich door heldere lijnen, een strakke afwerking en elegantie. Elk ontwerp is anders.

Jacqueline studeerde af aan de Modeacademie in Amsterdam en werkte jaren voor Nevada en Ariadne. Een reis in de jaren tachtig naar New York bracht haar in contact met Carla Scott en sindsdien ontwerpt ze voor het grote Vogue Knitting.

Een belangrijke inspiratiebron voor Jacqueline is kunst in musea, en dan vooral het gebruik van kleur door kunstenaars. Zo kijkt ze ook op straat naar mensen: wat hebben ze aan, welke kleuren vallen op, wat zijn de verrassende combinaties? En in winkels heeft ze alleen maar oog voor het gebreide goed: ‘Bij de kleurrijke breisels van het Italiaanse Missoni smelt ze weg.’

Voor de getoonde sjaal heeft ze gekozen voor de kleuren van het laatste uurtje van een zomerdag voordat de zon ondergaat, met zijn zachte licht. De kleuren hebben prachtige namen als: setting sun, honeysucle en sugar tip en zijn van Recht en Averecht in Arnhem.


The Coloured Cat
The Coloured Cat: is ontstaan door de liefde voor kleur, mooie materialen en hand geverfde garens.

De garens worden geverfd door Marijke Lennards de eigenaar van Recht en Averecht en tevens liefhebber van katten (vandaar dat de naam The Coloured Cat snel gevonden was).

De garens die worden gebruikt komen van leveranciers die op een diervriendelijke manier werken en het milieu respecteren. De garens worden met ‘acid dyes’ geverfd, dat houdt in dat de pigmenten in de verfbaden worden uitgeput. Alle verf zit na afloop in het garen en er blijft alleen helder water over. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.rechtenaverecht.nl

Copyright

The images on this site are not copyright free. Contact me if you want to use them.
© Copyright Qred-Knitting 2019

Contactgegevens

Wettelijke bepalingen